Тиждень математики

2021-02-05

/Files/images/matematika/s2fuZvGhyE8.jpg

Кожен учитель прагне зацікавити учнів предметом, який він викладає, бо це є запорукою успішного навчання. «Зацікавити розум дитини – ось що є одним з основних положень нашої доктрини, і ми нічим не нехтуємо, щоб прищепити учневі смак, ми сказали б, навіть пристрасть до навчання», — писав видатний український математик М. В. Остроградський.

Одним із засобів зацікавлення учнів математикою є проведення тижнів математики.

«Предмет математики є настільки серйозним, що не потрібно втрачати нагоди зробити його трохи цікавішим», - під таким девізом з 01.02 по 05.02 в Садовій ЗОШ I – III ступенів пройшов Тиждень математики.

Протягом тижня математики вчителями школи Сахно Н.І. та Шиміною Г.А. були проведені різноманітні математичні конкурси та вікторини, в ході яких учні розгадували кросворди, розв’язували логічні задачі і головоломки із сірниками, грали в ігри, відповідали на запитання вікторини, а також дізналися багато цікавого про життя видатних математиків, історію походження математичних знаків, познайомилися із різноманітними легендами про математику.

Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння, доведення тверджень. Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем.

Адміністрація закладу
Кiлькiсть переглядiв: 57

Коментарi