• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Роль соціальних педагогів на період карантину

Роль соціальних педагогів на період карантину

2020-05-21

У період тривалого карантину посилюється роль соціальних педагогів закладів освіти, до фахових обов′язків яких належить забезпечення соціально-педагогічного супроводу учасників освітнього процесу, які опинилися та перебувають у кризових ситуаціях; захист конституційних прав і статусу, законних інтересів здобувачів освіти.

Саме тому соціальний педагог Садової ЗОШ І - ІІІ ступенів звертає особливу увагу на питаннях прав дітей від будь-яких видів і форм насильства. В період карантину, коли вся родина постійно перебуває вдома, кількість випадків насильства може збільшуватися. Особливо це стосується дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. У зв′язку з цим, проводилися дистанційні індивідуальні онлайн консультації для учнів і батьків «Як діяти у ситуації домашнього насильства та його загрози» .

Ми також усвідомлюємо, що є родини, де батьки продовжують працювати на робочих місцях у зв′язку з відсутністю можливості віддаленого виконання посадових обов′язків. Велика кількість дітей та підлітків опинилися вдома без нагляду дорослих. Із приводу цього проводилася дистанційна індивідуальна робота з учнями «Запобігання безпритульності,бродяжництва, бездоглядності, злочинності серед неповнолітніх», « Недопущення вживання тютюнових та алкогольних виробів, наркотичних засобів та їх аналогів». Соціальний педагог також наголошував про недопущення фальшивих викликів міліції, швидкої та МНС, оскільки за кожен такий випадок можна понести відповідальність.

Сергеєва Н.В., соціальний педагог

Кiлькiсть переглядiв: 149

Коментарi