• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Психологічна підтримка в умовах карантину

Психологічна підтримка в умовах карантину

2020-05-19

Психологічна підтримка - важлива складова життєдіяльності в умовах карантину. Саме тому в такий час неабияку роль у допомозі сім’ям та дітям має виконувати психологічна служба.

У Садовій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, в зв’язку із ситуацією, що склалася через епідемію коронавірусу, із перших тижнів карантину практичним психологом у співпраці з соціальним педагогом було створено групу підтримки учнів та їхніх родин. Підлітки в умовах ізоляції потребують іще більшої уваги, тому психологічна служба школи систематично організовує проведення індивідуальних та групових консультацій онлайн, у групі VIBER та телефонному режимі. Практичний психолог готує і доводить до учнів і батьків просвітницьку інформацію на теми «Організація спільного дозвілля у сім’ї в умовах карантину», «Вплив масової інформації на психіку дітей», «Як не піддатися загальній паніці» та інші. Фахівець рекомендує доступні для самостійного застосування методики щодо зниження рівня тривожності дітей, доводить до відома батьків інформацію про літературу та фільми для спільного перегляду, про платформи та VIBER-спільноти безкоштовної психологічної підтримки тощо. Він підказує вправи з психогімнастики та рухливі, розвиваючі ігри, які можна проводити в домашніх умовах.

Практичний психолог і соціальний педагог нашої школи здійснюють систематичний зв’язок з батьками та педагогічним колективом в соцмережах і групах VIBER. Їхня консультативна і роз’яснювальна робота вкрай потрібна і важлива в ситуації, що склалася.

Налагоджений контакт: психолог - учень - родина дають неабиякі результати. Діяльність психологічної служби нашої школи спрямована на забезпечення реалізації головного завдання - збереження та зміцнення психологічного здоров’я наших вихованців.

Практичний психолог Курочка О.В.

Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi