Зробимо Україну чистою!

2018-04-20

/Files/images/8_bereznya/WixKbOixIlM.jpg

20 квітня 2018 року в Садовій ЗОш І – ІІІ ступенів проведено соціально-екологічну акцію „Зробимо Україну чистою!” з прибирання зелених зон та благоустрою територій.

Метою заходу було виховання відповідального ставлення учнів та громади до довкілля шляхом безпосереднього долучення місцевих громад до екологічного виховання, благоустрою та прибирання своїх міст та територій.

Враховуючи соціальну спрямованість заходу та його консолідуюче значення для українського суспільства адміністрація школи залучила до участі в ньому учнівську молодь.

Вихованці та педагоги підтримують в належному стані територію закладу. Традиційно, із настанням весняного тепла, розбивають квітники, обкопують та обрізають кущі та дерева.

Завдяки згуртованості колективу, під час суботника, в рамках акції „День довкілля” було прибрано: сільський парк, стадіон, усі навчально-дослідні земельні ділянки. Розпочато висадку дерев та квітів.

Екологічне виховання є невід’ємною складовою процесу становлення громадянина з активною життєвою позицією. Передусім, школярі навчального закладу оглянули наявні зелені насадження та встановили факти необхідної допомоги рослинам. Згодом зрізали пошкоджені та висохлі гілки, підрізали кущові насадження.

Болючою проблемою були несанкціоновані сміттєзвалища біля пришкільної території, які не тільки псували мальовничість краєвиду, а й інтенсивно забруднювали повітря. Та завдяки злагодженій роботі педагогічного колективу та школярів було ліквідовано сміттєзвалище та зібрано сміття в парку. Акція не обмежилася прибиранням та приведенням у належний санітарний стан пришкільної території. Особливу увагу зосередили й на висадженні нових зелених насаджень, серед них: 30 дерев, та 221 м2 квітників. Безперечно, таке поповнення у рослинній родині сприятиме формуванню любові до природи та формуванню естетичного смаку в учнів навчального закладу. Школярі подбали не лише про свою другу домівку – школу, а й прибрали територію сільського парку, стадіону, тротуарів вулиці Центральної, братську могилу.

/Files/images/8_bereznya/RLoNdJMeHZ8.jpg

/Files/images/8_bereznya/_TlY_DfSd-0.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi