Міжнародний день рідної мови

2018-02-21

/Files/images/fvpar/iQCmZBMXn3U.jpg

«Мова кожного народу – неповторна і своя», - такими словами розпочала урочисту тематичну лінійку до Міжнародного дня рідної мови вчитель української мови і літератури Садової ЗОШ І – ІІІ ступенів Лябук Н. Д.

Привітавши учнів та вчителів зі святом, учитель закликала школярів не лише на словах любити рідне слово, а працювати над удосконаленням мовлення, бо саме спосіб і вміння висловлювати думки є мірилом духовності, показником загальної культури людини. Сократівський афоризм «заговори, щоб я тебе побачив», - допоможе кожному, хто до кінця усвідомив його зміст, бути цікавим, ерудованим, неперевершеним майстром слова. Бо рідна мова – це материнська мова. Вона – «світлоносна», «життєдайна», «невмируща» і «героїчна» - такі епітети дібрав С. Плачинда до слова «мова» в «Оді мові».

А учні 5 – 6 класів зворушливо і проникливо прочитали уривки з поетичних творів про мову, розповіли історію народження Міжнародного дня рідної мови.

Для більшості садівських школярів це свято столо справді духовним. Чимало учнів прийшли до школи цього дня у вишиванках.

Весь день у навчальному закладі панував дух піднесеності, урочистості, святковості.

/Files/images/fvpar/8sVD_1_7dYk.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi