День соборності України

2018-01-23

/Files/images/den_skorboti/YAK7pHmn_oA.jpg

День Соборності України - свято , що відзначається щороку в день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в школі організовано та проведено ряд заходів.

22 січня пройшла тематична лінійка «Моя Україна соборна і вільна, я з нею пов’язую долю» під час якої всі діти взялися за руки створюючи утворивши символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

В 5 – 11 класах проведені виховні години національно-патріотичного спрямування: «Єднання заради Незалежності»,«Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг», «Україна – держава соборна, одна на всіх, як оберіг» та уроки історії «Історія української державності», «Українська держава, її історія у геральдиці, прапорах, символіці», «Від гетьмана до Президента України» під час яких діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.

В шкільній бібліотеці організована книжкова тематична виставка літератури «Тільки в єдності наша сила».

Кiлькiсть переглядiв: 205

Коментарi