День українського добровольця

2017-03-24

/Files/images/a/Ge05g_Sc420.jpg

День українського добровольця – свято, що відзначається в Україні 14 березня. День установлений 17 січня 2017 р. Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалось зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

В Садовій загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів з нагоди відзначення Дня українського добровольця проведено загальношкільну лінійку «З історії добровольства в Україні». Учні познайомились з прикладами добровольчого руху: запорізькі добровольчі формування, які століттями боронили Україну, легіон Всеукраїнських січових стрільців, партизанський рух Другої світової та найновішим прикладом – Революцією Гідності та воєнними діями на Сході держави.

В навчальному закладі започатковано акцію «Бойовий прапор – наша сила і гордість»: Державний прапор України, який передали бійці АТО учням школи в квітні – травні буде почергово знаходитись в навчальних кабінетах, а потім займе своє постійне місце в шкільній краєзнавчій кімнаті.

Кiлькiсть переглядiв: 153

Коментарi