• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Збори батьків майбутніх першокласників

Збори батьків майбутніх першокласників

2017-02-23

/Files/images/den_skorboti/87TffvXsa0E.jpg

З метою організованого набору учнів до 1 класу в 2017 – 2018 н. р., створення сприятливих умов для навчання і відпочинку шестирічних школярів 23 лютого 2017 р. в Садовій ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулись збори батьків майбутніх першокласників.

Директор школи Прокопець Л. Ф. ознайомила батьків з умовами прийому дітей до школи, наголосивши, що відповідно до ст. 18 Закону України «Про загальну середню освіту» зарахування дітей до 1 класу початкової школи загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється на безконкурсній основі. Можливість успішно навчатись має забезпечуватись створенням відповідних навчально-виховних умов для всіх дітей, які є учнями навчального закладу.

Для прийому до 1 класу батьки або особи, які їх замінюють, надають такі документи:

- заява на ім’я директора школи;

- копія свідоцтва про народження;

- медична картка встановленого зразка.

Згідно зі ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства» батьки несуть відповідальність за стан здоров’я дитини, її фізичний розвиток.

Далі Прокопець Л. Ф. зупинилась на питаннях організації навчально-виховного процесу, адже зі вступом до 1 класу змінюється зміст і характер ставлення дитини до самої себе й навколишнього середовища.

Крім того йшла мова про організацію гарячого харчування першокласників, їх відпочинку, створення сприятливих умов для шестирічок під час адаптаційного періоду.

Практичний психолог Курочка О. В. виступили з повідомленням «Психологічна готовність дитини до навчання в школі». Особливо важливо перші тижні навчання зберегти загальне позитивне ставлення учня до своєї особистості в цілому, що залежить переважно від оцінок дорослого. У цьому віці дитина потребує корекції і підтримки в налагодженні стосунків з оточуючими, існує потреба в обговоренні певних питань взаємодії з ними. Проте головним прийомом впливу стає порада, роз’яснення окремих ситуацій, дружня розмова.

Яксун О. М., вчителів майбутніх першокласників, зосередила увагу батьків на тому, що має знати дитина йдучи в школу:

- своє прізвище, ім’я, домашню адресу;

- місце роботи батьків, їх посади;

- шлях від дому до школи та назад;

- елементарні правила дорожнього руху;

- мати навички самообслуговування;

- вміти самостійно відкривати та закривати вхідні двері свого помешкання;

- вміти чітко і правильно вразі потреби звернутись до дорослих.

Олена Михайлівна провела екскурсію батьків до класного приміщення, де будуть навчатись їх діти, наголосила, що важливо, щоб батьки підтримували постійний зв'язок зі школою, аби знати, як проявляє себе дитина, які в неї проблеми.

Впевнені, поради батькам стосовно того, як підготувати дитину до майбутніх навантажень, зробити так, аби її організм не давав збоїв під час навчального процесу і похід за знаннями був їй справді в радість та деяких інших аспектів підготовки до школи будуть до часу.

Директор школи

Л. Ф. Прокопець

Кiлькiсть переглядiв: 168

Коментарi