Свято рідної мови

2017-02-21

/Files/images/den_skorboti/ygTaIL8mENo.jpg

Урочисто й святково розпочався день 21 лютого в Садовій ЗОШ І – ІІІ ступенів. З піднесеним настроєм, у яскраво-барвистих вишиванках учні заходили до класів, вітаючи один одного зі святом.

Після першого уроку розпочалася тематична лінійка «Я так люблю, я так люблю тебе, моя співуча українська мово!». Директор школи Л. Ф. Прокопець та вчитель української мови і літератури Н. Д. Лябук звернулися до присутніх зі словами привітання з нагоди Міжнародного дня рідної мови і побажали щирої любові до рідного слова, батьківського краю, свого роду і народу, а ще нестримного прагнення підвищувати культуру мовлення, вивчення мов міжнародного спілкування.

Ведучі, випускники школи Богдан Каракоша та Валерія Хоменко, зуміли донести до присутніх красу і милозвучність української мови, переконати, що «там, де звучить рідна мова, живе український народ», зробили міні-екскурс в історію свята.

А п’ятикласники Аничка Івасенко та Сергій Цуран майстерно продекламували поезії українських авторів про мову, у яких звучить прохання не цуратися рідної мови і говорити «своїм рідним словом».

А далі, впродовж 2 – 4 уроків учні 5, 6 та 10 класів написали текст «диктанту єдності» «Україна – наша земля, наша Батьківщина», рекомендованого Інститутом модернізації змісту освіти.

/Files/images/den_skorboti/AqzTcMTNi6k.jpg

/Files/images/den_skorboti/6mCQgJ5vPkw.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi