Книга – порадник і друг

2017-02-20

/Files/images/den_skorboti/Aaz_v5D3kbY.jpg

Хто з нас не любить книжок? Мабуть, немає такої людини. Кожній людині книги потрібні по різному: одному – більше, іншому – менше. Але всім людям разом, тобто людству, книги необхідні!

Чи зможе людина прожити без книги?

Зможе. Погано, нудно, нецікаво, але зможе. Та людство – ні! Саме з книжок ми дізнаємося, як живуть народи різних країн, дізнаємося про великі відкриття науки і техніки, про зірки і планети, про рослини і тварини. З давніх-давен учені, письменників, філософи, відображали в книжках знання, досвід свого покоління, свої думки і зберегли все це для нащадків.

Що ж таке книга? Помічник, порадник, а для тих , хто вміє дружити з нею – вірний друг. «Книга – порадник і друг» такою були теми виховної години, що проведена у 6 класі 17 лютого. Діти зробили презентацію прочитаних книжок, організували виставку. Розгадували кросворди, приймали участь у конкурсах, ділились думками. Ось окремі з них. Моргун Ольга: «Книги – володарі простору. Вони захоплюють нас подорожами, ведуть у найрізноманітніші куточки нашої планети, у загадковий Всесвіт». Солодка Жанна: «Книга – справжня духовна скарбниця людства». Кутовий М.: «Книга – єдина машина часу, створена людиною. Завдяки їй ми розсуваємо межі теперішнього і перелітаємо в минуле та майбутнє». Глушак О.: «Книга – справжній маг. Читаючи, ми уявляємо себе чарівниками, здатними зрозуміти мову речей, тварин, рослин. Скільки дивовижних таємниць відкривається завдяки книгам.»

Хочеться відзначити найактивніших дітей: Лиса Ірина, Солодка Жанна, Моргун Ольга, Глушак Олександр, Кутовий Михайло, Грицюк Діана, Рибальченко Юлія, Анохіна Анастасія, Жабровець Анастасія.

Живи, книго! Будь нам помічником, другом, порадником! Зберігаючи у собі красу рідного слова, чарівність мови, роби нас мудрішими:

Нехай не минає нас байка чи казка,

Хай міфи і вірші у душу нам линуть

Відкриються нам таємниці великі,

Знайдемо ми справді безцінні перлини!

Кравченко А. І.

класний керівник 6 класу

/Files/images/den_skorboti/gulSiId2LwQ.jpg

/Files/images/den_skorboti/hL4oZCHRAe4.jpg

/Files/images/den_skorboti/A-puVaBjpHA.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi