Подорож у країну Математика

2017-02-20

/Files/images/den_skorboti/6D3VHs8abJI.jpg

Навчати дітей бачити красу математики, розвивати інтерес до неї – одне з найважливіших завдань, що стоять перед вчителями. В нашій школі стало традицією щорічно проводити тижні математики. З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики з 13 по 17 лютого 2017 року в школі пройшов Тиждень математики.

Протягом тижня математики вчителями школи Сахно Н.І. та Шиміною Г.А. були проведені різноманітні математичні конкурси та вікторини, в ході яких учні розгадували кросворди, розв’язували логічні задачі і головоломки із сірниками, грали в ігри, відповідали на запитання вікторини, а також дізналися багато цікавого про життя видатних математиків, історію походження математичних знаків, познайомилися із різноманітними легендами про математику. Тиждень розпочався урочистою лінійкою, на якій учні познайомились з планом заходів тижня математики.

Учні 6 класу прийняли участь у грі «Подорож у країну математики», під час якої діти мандрували стежкою «Запитальна», продемонстрували кмітливість на галявині «Підказка», переправились через річку «Капітанська», спробували подолати гори «Ерудит», відвідали хутір «Логічний» і зробили зупинку у селищі «Інтелектуал», а також зазирнули у старовинний замок «Анаграма». Кінцевим пунктом мандрівки стала долина «Театральна». Перемогу здобула команда «Кенгуру», капітаном якої була Анохіна Анастасія.

Цікавою виявилася для учнів 6-8 класів гра «Весела математика». Діти отримали емоційно-позитивний заряд. Кожен із них, враховуючи свої індивідуальні особливості та інтереси, міг працювати із захопленням. Під час заходу учні дізналися багато цікавого, нового і корисного з математики.

Протягом Тижня в 5-11 класах було проведено гру «Найкращий математик», що дало можливість визначити учня класу, який отримав медаль «Найкращий математик класу». Цю медаль, разом з грамотою, що її засвідчує, отримали такі учні школи: Івасенко Аничка (5 клас), Анохіна Анастасія(6клас), Глушак Олександр(6клас), Грій Михайло ( 8 клас), Попова Анастасія (8клас), Маховська Марія (9 клас), Саливон Владислав (10 клас), Каракоша Богдан (11 клас). У цікавій ігровій формі учні поглибили знання з математики, показали свою винахідливість, кмітливість, ерудованість.

Завершено тиждень урочистою лінійкою, на якій підведено підсумки тижня, нагороджено переможців.

Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння, доведення тверджень. Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем.

Заступник директора школи

з навчально-виховної роботи Шиміна Г.А.

/Files/images/den_skorboti/pUP7E5Tf2ok.jpg

/Files/images/den_skorboti/TPz_poRaMeM.jpg

/Files/images/den_skorboti/NR1YVHgzCNE.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi