Болюча пам'ять Афганістану

2017-02-17

/Files/images/den_skorboti/FJ4krIGQ5E0.jpg

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28 річниця виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан. Цього дня поминають загиблих і вітають тих, кому пощастило вижити.

15 лютого учні Садової загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів зібрались на лінійку-реквієм «Болюча пам’ять Афганістану». З вуст юних громадян України звучали хвилюючі розповіді про участь воїнів колишньої радянської армії у Афганській війні, їх мужність, незламність і героїзм. Поіменно згадали і вшанували хвилиною мовчання загиблих на цій війні земляків, жителів Баришівщини, та воїнів – учасників АТО. У виступах учнів звучало, що і сьогодні зі зброєю в руках у строю поряд з військовослужбовцями воїни-афганці захищають східні кордони України, надають волонтерську допомогу.

В класах проведені класні години, години спілкування, бесіди на теми: «Пам’ять про синів і дочок Афганістану жива», «Захисники Вітчизни», «Пекуча пам’ять і сльоза», «Одвічний біль Афганістану». Зачаївши подих, слухали школярі розповіді про службу юнаків, яким довелося побувати в самому пеклі війни .

Члени волонтерського загону Насташевська В. та Биба О. відвідали вдома та привітали односельчанина, воїна-афганця Сєрова В. В. Спілкуючись зі школярами Володимир Васильович сказав: «Час перебування на війні закарбувався на все життя. Віра в те, що повернусь живим, була мізерною. Тому Афганістан – це та межа яка розділила життя на «до» і «після». Там я дізнався, що таке справжня чоловіча дружба, що таке совість, мужність, честь, героїзм. Такого у мирному житті немає».

Школярі побажали ветерану здоров’я і сили на добрі справи. Нехай небо над Україною буде безхмарним і мирним.

Кiлькiсть переглядiв: 157

Коментарi