День Соборності України

2017-01-24

/Files/images/ol_t/lf-nZwEUxOQ.jpg

У всіх людей одна святиня

Куди не глянь, де не ступай

Рідніша їм своя пустиня,

А ніж земний в чужині край.

Нема без кореня рослини,

А нас, людей, без Батьківщини.

День Соборності – свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

У тяжкій тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі так і радісні події. Для українського народу, віками позбавленого своє власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою і неймовірно складною.

Слово «соборність» включає у себе єдність і згуртованість. Не випадково учні нашої школи 23 січня зібралися на урочисту лінійку з нагоди Дня Соборності України . Школярі перегорнули сторінки історії своє Батьківщини, декламували поезії про Україну, співали пісні.

Протягом дня були проведені класні години «Єдина Україна» (2 клас, вч. Грій Є. В.), «Любіть Україну» (4 кл., вч. Яксун О. М.), учні 11 класу переглянули відео історичних кадрів «Пам’ятаймо, чиї ми сини», десятикласники познайомились з презентацією «Роде наш красний», з учнями 9 класу була проведена на уроці київщинознавства вікторина «Державні символи» (вч. Прокопець Л. Ф.). Для читачів шкільної бібліотеки організована виставка «Суверенній Україні нині слава і повік» (бібліотекар Матківська Л. В.).

День Соборності України – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель.

Україна – наш спільний дім. Тож маємо всі дбати, щоб були в ній добробут і лад, мир і злагода.

Красивий, щедрий, рідний край

І мова наша солов’їна

Люби, шануй, оберігай

Усе, що зветься Україна.

/Files/images/ol_t/Kc8qkPCU3ow.jpg

/Files/images/ol_t/hLN0FNuH0Zk.jpg

/Files/images/ol_t/9sqAuERDEPU.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 159

Коментарi