Цікава географія навколо нас

2016-12-19

/Files/images/ng/Gl2qAuweW1Y.jpg

Шкільна географічна наука має великий потенціал для формування самосвідомості, світогляду учнів. Географічні знання можуть стати базою для формування географічного мислення, культури, для різноманітної практичної діяльності, для творчого зростання учня. Дієвою формою організації інтелектуального дозвілля учнів є тижні географії.

З метою виявлення рівня організації в школі навчальної роботи з предмету пропагування географічних знань серед учнів , демонстрації досягнень учнів з предмету, залучення до процесу навчання учнів, з низькою або відсутньою мотивацією до навчання, підвищення якості знань з предмета в школі була проведена декада природничих наук.

Під час декади відбувся конкурс на кращого знавця географії серед учнів 7 класу. Діти брали участь у восьми різноманітних змаганнях: із знання карти, вирішення нестандартних ситуацій, демонстрували теоретичні знання та картографічні вміння і навички. Перемогла в конкурсі Рекеда Дарія, яку журі нагородило «золотою медаллю» та солодким призом.

У «Географічному кінозалі» зустрілися учні 6 – 8 класів, які переглянули відеофільм «Перша навколосвітня подорож Ф. Магеллана» та обговорили його порівнявши умови сьогодення з умовами в яких проходила подорож відомого мандрівника: з 5 великих кораблів і 265 членів експедиції повернувся лише один корабель «Вікторія» і тільки 18 сміливців.

Учні 8 класу були учасниками уроку-рольової гри «Україна – це велика скриня скарбів», на якому учні виконували ролі природних умов та природних ресурсів. Вони працювали з тематичними картами, виступали в ролі корисних копалин, вивчали родовища та їх походженнями. Найактивніші учасники гри – Видренко Михайло, Грій Михайло, Кравченко Анастасія, Попова Анастасія, Стесель Анастасія, Костюк Андрій, Купрій Богдан, Сударенко Валерія.

Десятикласники підготували презентації на тему «Країни світу» (Кириленко Анастасія, Сорока Єлизавета, Сайківський Олександр та Саливон Владислав) та познайомили з ними учнів 9 – 10 класів.

Крім того в ході декади географії учні мали можливість познайомитись з цікавими матеріалами зі стінної географічної газети, розгадували ребуси і кросворди, отримати відповідь на сто запитань «Що? Де? Коли?».

У підготовці та проведенні заходів активно допомагали вчителю «кіномеханік» з 11 класу Шаренок Євген; Каракоша Богдан, учень 11 класу, та Кириленко Анастасія, учениця 10 класу, працювали в журі; Сорока Єлизавета та учениця 6 класу Моргун Ольга виступали в ролі асистентів учителя під час проведення географічних змагань і конкурсів, а Повх Богдан, учень 7 класу, Цуран Світлана, учениця 10 класу, працювали фотокореспондентами.

Проведені конкурси і змагання створили в усіх учасників позитивний настрій, зблизили учнів і вчителя, спонукали до вивчення предмету.

Я щиро дякую усіх учнів за участь і інтерес до предмету.

С. П. Придатко,

учитель географії

/Files/images/ng/LWgPPKoRNBU.jpg

/Files/images/ng/97JunyG37o8.jpg

/Files/images/ng/0ZR7_cugdds.jpg

/Files/images/ng/F7o036WO8ZI.jpg

/Files/images/ng/4S7Yw-kGWKo.jpg

/Files/images/ng/0GzDMWujH9E.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi