Місячник шкільних бібліотек

2016-11-24

/Files/images/f/1qjuEDZXkok.jpg

3 01 по 31 жовтня в нашій школі проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Гасло місячника: «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів».

Бібліотека – це той храм , де завжди народжується і зберігається духовність. Щоп’ятниці проходив День відкритих дверей «Мої багатства» для батьків, вчителів, учнів, громадськості.

З 03 по 07 жовтня шкільна бібліотека провела тиждень сучасної української книги «Час читати»».Учні ознайомились з тематичними виставками «Іі велич українська книга», «Що читали мої батьки», «Сам на сам з новою книгою». Отримали списки рекомендованої літератури для дітей та підлітків «Сучасна українська література».Бібліотекар представила учням бібліографічний покажчик «Сучасна українська література для дітей»,що інформує про книги для дітей і юнацтва, які вийшли друком за останні роки .

Бібліотекар Матківська Л. В. звернула увагу дітей на книжкову виставку «Українська книжка –дітям». На ній представлені кращі народні та літературні казки, які навчають дітей любові до рідного краю , рідної мови, добру та справедливості.

Протягом місяця працювала шкільна майстерня «Книжкова лікарня». Учні власноруч підклеювали книжки, лікували їх. А в вільний час школярі малювали літературних героїв до своїх улюблених книжок «Ми читаємо й малюємо».

30 жовтня пройшла вікторина любителів читання «Сторінками улюблених книг». Учні 5 – 8 класів перевірили свої знання книг та творів сучасних авторів.

Волонтерський загін «Прометей» провів акцію «Подаруй шкільній бібліотеці книгу з власним автографом».

Найбільше вражень отримали учні 1 класу від екскурсії до бібліотеки «Світ книг». Дітлахи ознайомилися з правилами поводження в бібліотеці, з дитячими книжками та різноманітним світом дитячої літератури.

Бібліотека – це світ відкриттів, світ творчості, де формується читач-творець. Використовуючи різноманітні форми роботи, шкільний бібліотекар робить все, що від нього залежить, для того, щоб усі читачі – учні, вчителі, адміністрація школи, батьки були переконані в тому, що шкільна бібліотека є орієнтиром у світі знань.

/Files/images/f/uapKRvgXNOI.jpg

/Files/images/f/_jkHcLna2Eg.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 168

Коментарi