День чаю

2015-12-15

/Files/images/1veresnya/O6xJrriCFX4.jpg

«День чаю» відзначається щорічно 15 грудня. Метою створення цього цікавого свята стало залучення уваги урядів і громадян до проблем поширення чаю, зміцнення взаємозв’язків між виробниками і споживачами чайної продукції, а так само обговорення проблем дрібних виробників і працівників чайних виробництв. 15 грудня була прийнята «Світова Декларація Прав працівників чайної індустрії», що безпосередньо вказує на те, що чайна галузь змушена боротися з безліччю проблем, які потребують вирішення.

Про користь вживання різноманітних сортів чаю написано не мало наукових праць. У багатьох країнах по всьому світу існують унікальні багатовікові чайні традиції. І «День чаю» є чудова можливість згадати про них і приєднатися до численних привітань на адресу всіх тих людей, хто весь цей час працює над тим, щоб у нас на столі був цей чудовий напій.

В нашій школі День чаю відзначили проведенням чайного ярмарку, де учні 5-11 класів змогли продавати та коштувати різні сорти чаю. Після уроків класні керівники провели «Уроки чаю», де діти дізналися історію та сьогодення чайної індустрії, також познайомились з чайними традиціями різних країн, особливо Піднебесної, звідки пішов цей чудовий напій та попили чаю з смачною домашньою випічкою зі своїми однокласниками.

/Files/images/1veresnya/ysA9Ae6OKjs.jpg/Files/images/1veresnya/UF9uwQJC04U.jpg/Files/images/1veresnya/qwzl2PunJU0.jpg/Files/images/1veresnya/MybkO2NOtrk.jpg/Files/images/1veresnya/IZ9BJ_CgWOQ.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 223

Коментарi